Dokter Sijsele

Dokter Johan Herteleer

Stakendijke 25 - 8340 Sijsele
Tel: 050 35 11 18
riziv : 1-34900-27-004

Dokter Dammejherteleer@outlook.com

Home Dr. Herteleer Diensten Praktijkinfo Wachtdiensten Wetenschap Nuttige info COVID-19
hoe een afspraak maken

COVID-19

Vaccinaties in de praktijk

De Corona vaccinatiecampagne gaat opnieuw van start. Ondertussen is het virus door de vele mutaties minder agressief geworden. Ons immuunsysteem is er ondertussen ook beter tegen gewapend. We zitten in de fase waarbij Covid-19 enkel nog gevaarlijk is voor de risicogroepen.

Dat zijn:

Voor die personen wordt vaccinatie nog altijd sterk aangeraden.

De overheid heeft beslist dat vanaf dit najaar de huisartsen zelf verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de vaccinatie van hun patiƫnten. Ook bij de meeste apothekers zal je het vaccin kunnen laten toedienen.

Ik raad aan om de vaccinatie indien mogelijk in de praktijk te laten gebeuren. Dan ben je zeker dat de vaccinatie correct genoteerd staat in je dossier en op de website van de overheid. Bij problemen kan je met je vragen bij mij terecht, en zorg ik voor een oplossing. De vaccinatie is gratis, je betaalt alleen het remgeld voor de consultatie.

In deze praktijk start de covid vaccinatie op donderdag 28 september en eindigt op donderdag 2 november.

Je kan je laten vaccineren elke donderdagnamiddag

De afspraak kan je vastleggen via de agenda. Let wel: kies de optie Covid vaccinatie (duur vijf minuten) en niet afspraak (duur 20 minuten). Je kan ook telefoneren als het niet lukt via de afsprakenagenda.

Indien je het vaccin wenst, maar het lukt niet op donderdagnamiddag, kan je mij contacteren voor een ander afspraakmoment, liefst per mail. Dat regel ik een afspraakmoment samen met andere mensen, om zoveel mogelijk de vaccins optimaal te benutten. Dit omdat het vaccin in een vial komt die verdeeld wordt over zes spuitjes. Eens klaargemaakt moeten die toegediend worden binnen de zes uur. Enige voorbereiding is dus wel nodig.

Wie niet naar de praktijk kan komen kan het vaccin ook thuis krijgen. Sowieso zal iedereen die voordien aan huis werd gevaccineerd voor covid terug een vaccinatie thuis krijgen.

De griepvaccinatie gebeurt vanaf november, met een spuit die je zelf kan afhalen bij de apotheek.


    © Created by digitown webdesign